Uniform Collection

Uniform Collection var från början en samling flyghistoriska utrustningar. Men under åren har samlingen vuxit i både omfattning och inriktning. Idag finns ca 7.000 uniformer från Skandinavien, Tyskland, England och USA samlade under samma tak. Uniform Collection har också fått överta ett större antal uniformer från Filminstitutets och Karl Gerhards kostymateljéer. Något som vi både är tacksamma och stolta över.

Kläder för alla yrken

Tonvikten låg länge på 1900-talet och det militära. Sortimentet har dock utökats med civila yrkeskläder från samma era och snart sagt alla yrkesgrupper. Här finns historiska uniformer till bensinmacksbiträden, televerkare, tullare, sjukvårdspersonal, poliser, scouter, taxiförare, järnvägstjänstemän, frälsningssoldater, vaktmästare, parkeringsvakter och flygpersonal. Du finner det mesta hos oss.

Vi kan t ex klä upp tidstypiskt utrustade brandmän med autentiska hjälmar, bälten och yxor – från 1865 och fram till våra dagar. Vi kan även klä brevbärare i uniform med cykel och läderväska. Önskas korrekt frankerad post till brevbäraren så ordnar vi det också.

Vi gör också arkiv-, research- och rekvisitaarbete, och vi hjälper dig att få allt autentiskt och rätt. I vår syateljé kan vi sy om uniformer och nytillverka tidstrogen kostymering för specialprojekt. Kontakta oss för mer information om dessa tjänster.

Viktiga uppdrag

Under rubriken Referenser finner du de mest uppmärksammade och krävande produktionerna som vi levererat kostymer till genom åren.

Välkommen till Uniform Collection!